Visualizzazioni totali

venerdì 14 ottobre 2011

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ


Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αποφεύγουμε (σήμερα λόγο κρίση) να χρησιμοποιούμε την Αττική Οδός επειδή ξέρουμε που θα επιστρέψαμε από το μέρος που πηγαίνουμε πολύ νωρίς και δεν θέλουμε να ξοδεύουμε 5,60 € (2,80 x 2), που είναι η αξία της χρήσης της Αττική Οδόυ με την επιστροφή. Προτιμάμε να χρησιμοποιούμε κανονικούς δρόμους παρόλο την κίνηση, κτλ.  
Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δελτίο εισόδου που λειτουργεί σαν ένα εισιτήριο μαζικής κυκλοφορίας.

Λεπτομερώς παρακάτω τα χαρακτηριστικά του καινούριου δελτίου:
-          Το δελτίο ισχύει, για παράδειγμα, για 120 λεπτά.
-          Η τιμή δελτίου θα είναι 4,00 € (2,80 € + 50% περίπου) προσφέροντας στον πελάτη μια εξοικονόμηση των 1,60 € που θα τον ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό.
-          Η τιμή αυτή θα εξασφαλίζει ότι κάποιος θα αγοράζει το καινούριο δελτίο μόνο αν πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει την Αττική Οδός και για την επιστροφή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνο, όπως γίνεται με τα εισιτήρια λεωφορείων ή μετρό, να περνά από χέρι σε χέρι, και αυτό λόγο την μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με το βασικό εισιτήριο των 2,80 €. Κανένας θα πλήρωνε παραπάνω αν ξέρει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει. 
-          Bonus: σε περίπτωση που ο πελάτης, στην επιστροφή, δεν φτάνει στα διόδια κατά τη διάρκεια ισχύος του δελτίου μα μέσα τα επόμενα 60 λεπτά, θα επιτρέπεται να πληρώσει μονό την διαφορά μεταξύ τα 5,60 € (2,80 x 2) και τα 4,00 € του δελτίου, άρα 1,60 €. Αν φτάνει μετά από τα 60 λεπτά bonus, θα πληρώσει κανονικό εισιτήριο εισόδου των 2,80 € χάνοντας την έκπτωση του καινούριου δελτίου. Με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγετε πάλη την μεταφορά του εισιτήριου από χέρι σε χέρι.
Π.χ.: Μπαίνω στης 10:24 το πρωί στα διόδια της Γέρακας για να πάω στο αεροδρόμιο όπου θα φορτώσω συγγενείς που έρχονται από την Ιταλία. Αγοράσω το καινούριο δελτίο των 4,00 € επειδή προβλέπω να επιστρέψω μέσα τα επόμενα 120 λεπτά. Πάνω στο εισιτήριο θα ήταν καλό να τυπωθεί ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 12:24. Τώρα, για την επιστροφή, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις.
Η πρώτη είναι να μπαίνω στα διόδια του αεροδρομίου μεταξύ 10:24 και 12:24 (δηλαδή μέσα τα 120 λεπτά), για παράδειγμα στις 12:20, και ο υπάλληλος, στον οποίο δίνω το δελτίο,  θα με αφήσει να περάσω ελεύθερα βάζοντας μια σφραγίδα (ή υπογραφή) στο δελτίο.
Η δεύτερη είναι να φτάσω, λόγο καθυστέρησης του αεροπλάνου, στις 12:30 (άρα μετά από την 12:24 και μέσα τα 60 λεπτά bonus). Σε αυτή τη περίπτωση θα πληρώσω την διαφορά των 1,60 € για να περάσω.
Η τελευταία περίπτωση είναι ότι ο πελάτης φτάνει στα διόδια, λόγο μεγάλη καθυστέρησης του αεροπλάνου, στις 13:30 (άρα μετά από τα 60 λεπτά bonus). Θα πληρώσω ολόκληρο καινούριο βασικό εισιτήριο των 2,80 €. 
Γενικά, ο πελάτης μπορεί να μπει για την επιστροφή από οτιδήποτε διόδια χωρίς καμία υποχρέωση, αρχή να ισχύει το εισιτήριο.

Σκέφτηκα και ένα όνομα, από ένα κανονικό “Roundway” σε ένα πιο ειρωνικό ΠΑΜΕΛΑ (από Πάμε + Έλα). Και μήπως να είναι και η γνωστή τραγουδίστρια, Παμέλα ακριβώς, απέναντι σε μια πιθανή μελλοντική διαφήμιση;

Nessun commento:

Posta un commento